Weekendtip: Nacht van de Vallende Sterren in Cosmodrome

nacht van de vallende sterren

Vallende sterren, ze blijven tot de verbeelding spreken en zeker in de maand augustus wanneer het weer tijd is voor de Perseïden.

Tijdens een interactieve lezing leer je wat vallende sterren zijn en hoe we ze kunnen detecteren. Wist je trouwens dat onze aarde dagelijks gebombardeerd wordt door tonnen ruimtemateriaal?
In onze 360° filmzaal krijg je dan weer al het moois van de nachtelijke hemel te zien. Altijd handig om te vergelijken hoe veel of juist weinig je hiervan in het echt kunt zien. We sluiten het programma af met een bezoek aan de sterrenwacht waar je onze collectie meteorieten kan bezichtigen.

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, kan er op het waarneemterras worden waargenomen.Vallende sterren spotten, kan ook buiten op het domein, op eigen verantwoordelijkheid en zonder begeleiding. Wie weet zie jij wel een vallende ster en kan je de wens van je leven doen!

Zin om eerst een leuke wandeling te maken in de bossen van Kattevennen? Dat kan!
De rangers van het Nationaal Park nemen je graag mee op pad. Je hebt de keuze uit de volgende wandelingen (start 19u - einde 21u - tickets op voorhand boeken)

Praktische informatie

Leeftijd vanaf: 5
Prijs vanaf: €5

Praktisch:

  • starturen zijn om 20u, 20u30, 21u, 21u30
  • aantal deelnemers per sessie: 50 personen
  • Bij goed weer worden de Perseïden buiten waargenomen en kunnen ook nog andere interessante objecten (zoals de planeten Jupiter en Saturnus) waargenomen worden met de opgestelde telescopen. Breng daarom een dekentje mee. Je mag vrij een plekje uitzoeken op het grote grasplein vóór ons Bezoekersonthaal.