C-mine expeditie

C-mine expeditie
Daal af in de ondergrond en ga op expeditie. Wandel door de oude tunnels, langs uitdagende installaties tot op de top van de hoogste schachttoren van België. Voel, zie, hoor en ervaar! Openingstijden: dinsdag t.e.m. zondag: 10u- 17u Kortingstarief volwassenen met Limburgpas: €8,00
Shop
Restaurant of snacks
Attractie met aanbod Iedereen Verdient Vakantie
Bar, cafetaria en/of drankenautomaat
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Wifi voor bezoekers beschikbaar
Parking
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Beleef de mijn op een nieuwe manier

Laat je verrassen en uitdagen, en krijg een nieuwe kijk op de mijn. C-mine expeditie is geen mijnmuseum, het is een innovatief belevingsparcours in het unieke decor van de mijn. Hier ontdek je straffe verhalen en nieuwe belevenissen, met de beklimming van de hoogste schachtbok van België en een virtuele tour in de mijn tijdens de hoogdagen van de jaren 50 als één van de hoogtepunten. Voel de ‘vibes’ van de indrukwekkende ruimtes. Zet je zintuigen op scherp en ervaar diepte en hoogte, licht en duisternis, warmte en koude. Laat je meevoeren met beelden en geluiden uit de mijn. Neem je tijd om de interactieve installaties te beleven!

Audiogidsen

Wil je dieper graven in de verhalen van het rijke mijnverleden over de steenkoolmijn van Winterslag? Dat kan via de audiogids, die je op eigen tempo door de expeditie - en de geschiedenis van de mijn - loodst.

C-mine expeditie

Verhalen uit de ondergrond

De strakke wind uit de ventilatoren, de mannen die boren en kappen, … in het oneindige netwerk van duistere gangen en tunnels zijn de verhalen eindeloos. Met een tikje verbeelding zit je er middenin.

Geluidscel

Componeer je eigen mijnsound met authentieke mijngeluiden.

Panoramakijker

Duw de kijker vooruit en gluur naar het leven op het plein boven je. Draai aan het wiel en maak een leuke reis in de tijd. Ontdek interessante weetjes en anekdotes over de geschiedenis van Winterslag en het leven van alledag.

Echoruimte

Ontdek hoe diep de schacht is en luister naar je eigen echo.

C-mine expeditie

Witte en zwarte gang

Volg echte gesprekken tussen mijnwerkers op weg naar en van hun werk.

C-mine expeditie

Bereik het hoogtepunt van je expeditie

Beklim de 62 meter hoge schachtbok via de spectaculaire trap. Kies zelf hoe hoog je gaat. Ga je ervoor? Die 360 treden vragen een inspanning, maar boven krijg je daarvoor een adembenemende beloning. Een uitzicht op de omgeving én op kunstinstallatie “Labyrint” op het C-mine plein, bedacht door architectenduo Gijs van Vaerenbergh.

Pentagon

Ga terug ondergronds en laat je oriëntatiegevoel op het verkeerde been zetten in de vijfhoekige tunnel.

Virtual Reality

Wil je weten hoe donker het écht was in de vroegere steenkoolmijn? Of wil je graag de mijnwerkers aan het werk zien? Neem plaats in een tijdscapsule, zet je helm op en laat je meevoeren naar de hoogdagen van de mijn in de jaren 50. Je daalt samen met je vrienden of familie af in de mijngangen.

Zwart-wit portret

Je kan je ‘mijnlook’ laten vereeuwigen in de photo booth. Mail je artistieke foto naar je e-mailadres, zodat je ‘m kan delen met vrienden en familie. Bij ontvangst van je foto ontvang je ook een korte tevredenheidsenquête. Wij luisteren graag naar jouw suggesties!