Bokrijk

In het Openluchtmuseum Bokrijk komen heden, verleden en toekomst verrassend samen! Het museum is het kloppende hart van een 550 ha groot domein. Kinderen leven zich er uit in de grote speeltuin. Natuurliefhebbers verkennen het prachtige Arboretum en sportievelingen fietsen er door het water. 

Openingsuren Openluchtmuseum: dinsdag t.e.m. zondag geopend van 10 u. tot 18 u., maandagen gesloten tenzij ze op een feestdag of in de Vlaamse schoolvakanties vallen.

Kortingstarief volwassenen met Limburgpas: €15,00.

Op wandelafstand van het station (20')
Maak het écht mee in Bokrjik!

Maak het écht mee in Bokrijk!

Nog even en alle 124 gebouwen en monumenten in het Openluchtmuseum zijn duurzaam gerestaureerd. Ontdek de authentieke interieurs en vernieuwende invullingen. Sta versteld van de manier waarop je (over)grootouders leefden en ontdek tegelijkertijd hoe dat verleden onze toekomst inspireert.

Bokrijk viert het nakende einde van de restauraties met toffe activiteiten rond bouwcultuur vandaag, gisteren en morgen. Zie restauraties en vaklui aan het werk, steek de handen uit de mouwen, duik in traditionele bouwtechnieken, en maak in de ateliers zelf een tastbaar souvenir!

Living history

Living history

Enthousiaste acteurs nemen jou in museumdeel Haspengouw mee in historische scènes, levensecht. In de kapel blaast de pastoor je omver met zijn donderpreek, in het dorpsschooltje spelt de juf je de les, de boer laat je de mouwen opstropen en de champetter heeft wat mee te delen. 

Beestige museumboerderij

Beestige museumboerderij

Kom oog in oog te staan met de mooiste historische dierenrassen. Varkens, geiten, eenden, kippen, schapen, koeien, boerenpaarden, ezels, … Je beleeft ze van heel dichtbij in de gerestaureerde museumboerderij.

Beleef vakmanschap

Beleef vakmanschap

In museumdelen Kempen en Oost- en West-Vlaanderen geven onze vakmensen het beste van zichzelf. Ontmoet de pottendraaier, lederbewerker, herborist, smid, imker, … en bewonder hun eeuwenoude kunsten. Zelf aan de slag? Ontdek de ateliers! Steek je handen in het deeg of in de klei, maak een vogelvoederkastje of bijenhotel, een lederen geldbuidel of een originele tote bag.

Speelplezier à volonté

In de Speelschuur amuseren jong en oud zich met nostalgische volksspelen. Duik ook zeker eens in de verkleedkoffer, hul je in outfits uit vervlogen tijden en maak de leukste foto’s. Tijdens de zomermaanden kan je ook schattenjagen met Schatten van Vlieg.

Onvergetelijke events

Onvergetelijke events

Naast het vaste programma, tovert Bokrijk met sfeervolle evenementen. Wist je dat die volledig gratis zijn voor Bokrijkabonnees? Denk maar aan Bokrijk Botaniek op 1 mei, het Bokrijk Festival met A*Fever, de ultieme ABBA tribute, Regi en Aaron Blommaert op 25 en 26 mei, de Dag van het Eetbare Landschap op 22 september én het betoverende Winterlicht van 26 t.e.m. 30 december. Niet te missen!

Fietsen door het water

Op adem komen in het park

Even de rust opzoeken? Verken dan het Arboretum met zijn duizelingwekkende plantencollectie. In de grootste openluchtspeeltuin van Vlaanderen kom je ook tot rust terwijl je oogappels ravotten. Fietsen of wandelen doe je dwars door het water … zonder nat te worden! Een topbeleving in élk seizoen.