Bokrijk
In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je hoe het verleden de toekomst inspireert! Het museum ligt in een 550 ha groot park. Kinderen leven zich uit in de grote speeltuin. Openingstijden: maandag t.e.m. zondag: 10u- 18u Kortingstarief volwassenen met Limburgpas: €13,00 met online kortingscode 22BPDALP
Aanvaardt Riebedebie-Pas
Shop
Restaurant of snacks
Attractie met aanbod Iedereen Verdient Vakantie
Bar, cafetaria en/of drankenautomaat
Betaalautomaten (Bancontact en/of creditcards)
Wifi voor bezoekers beschikbaar
Parking
Bereikbaar met de bus, tram of autocar
Bereikbaar met de trein
Groepen en families
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
 Huisdieren toegelaten
Maak het écht mee in Bokrjik!

Maak het écht mee in Bokrijk!

In Bokrijk reis je honderd jaar terug in de tijd en sta je versteld. Living History acteurs nemen je mee in het dagelijkse leven anno 1900 en in de nieuwe verkleedkoffer hul je je letterlijk in het verleden. Zie restauraties en vaklui aan het werk en maak in de ateliers zelf een tastbaar souvenir!

Bijna alle gebouwen in Bokrijk kregen de afgelopen jaren een nieuw jasje. Ontdek de authentieke interieurs en sta versteld van de manier waarop je (over)grootouders leefden en van de vernieuwende invullingen van de historische gebouwen.

Living history

Living history

Enthousiaste acteurs nemen jou in museumdeel Haspengouw mee in historische scènes, levensecht. In de kapel blaast de pastoor je omver met zijn donderpreek, in het dorpsschooltje spelt de juf je de les, de boer laat je de mouwen opstropen en de champetter heeft je wat mee te delen. 

Beestige museumboerderij

Beestige museumboerderij

Kom oog in oog te staan met de mooiste historische dierenrassen. Varkens, geiten, eenden, kippen, schapen, koeien, boerenpaarden, ezels, … Je beleeft ze van heel dichtbij in de gerestaureerde museumboerderij. 

Beleef vakmanschap

Beleef vakmanschap

In museumdelen Kempen en Oost- en West-Vlaanderen geven onze vakmannen en -vrouwen het beste van zichzelf. Ontmoet de lederbewerker, de herborist, de smid, de imker, … en bewonder hun eeuwenoude kunsten. Zelf aan de slag? Ontdek de ateliers! Steek je handen in het deeg of in de klei, maak een houten vogelvoederkastje, een lederen geldbuidel of pimp je tote bag.

Speelplezier à volonté

De kleinsten amuseren zich in de Speelschuur met steltlopen en nostalgische volksspelen. Duik ook zeker eens in de verkleedkoffer, hul je in outfits uit vervlogen tijden en maak de leukste foto’s. Tijdens de zomermaanden ga je schattenjagen met Schatten van Vlieg. Of ontdek de Bruegelgame, een spannende virtual reality zoektocht doorheen het museum, enkel dit jaar nog in Bokrijk te beleven.

Onvergetelijke events

Onvergetelijke events

Naast het vaste programma, tovert Bokrijk met sfeervolle evenementen. Wist je dat die volledig gratis zijn voor Bokrijkabonnees? Denk maar aan het Repair Shop Weekend op 6 en 7 mei, het Bokrijk Festival met Laïs op 14 mei, de historische koetsenparade op 18 juni, de Dag van het Eetbare Landschap op 17 september én het betoverende Winterlicht van 26 t.e.m. 30 december. Niet te missen!

Fietsen door het water

Op adem komen in het park

Even de rust opzoeken? Verken dan het Arboretum met zijn duizelingwekkende plantencollectie. In de grootste openluchtspeeltuin van Vlaanderen kom je ook tot rust terwijl je oogappels ravotten. Fietsen of wandelen doe je dwars door het water … zonder nat te worden! Een topbeleving in élk seizoen.