Over Limburgpas

Dagtoerisme Limburg VZW (DAL) verenigt bijna 40 dagattracties in Belgisch en Nederlands Limburg. De grensoverschrijdende samenwerking heeft als doel het dagtoerisme in de beide Limburgen verder te promoten en ontwikkelen. De aangesloten toeristische attracties voeren samen promotie, werken aan seizoensverlenging, marktverbreding en kwaliteitsverbetering.

Hoofddoelstelling

De samenwerking tussen beide provincies in dit project, een grote grensoverschrijdende samenwerking, heeft als doel het dagtoerisme in de beide Limburgen verder te promoten en te ontwikkelen. Het project wil het dagtoerisme in de beide provincies Limburg, dat als één grenzeloze regio wordt gepromoot, bevorderen en zo meer binnen- en buitenlandse toeristen aantrekken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestaande sterktes van de twee provincies, zoals de attracties, de musea en hun kwalitatief hoogwaardige aanbod.

Dagtoerisme Limburg, Belgisch en Nederlands Limburg heeft alle troeven in huis om de eigen inwoners een overheerlijk dagje uit te bezorgen in de eigen provincie of in het Limburg vlak over de grens.

Subdoelstelling

Ongeveer 40 toeristische attracties

  • voeren samen promotie, 
  • werken aan seizoensverlenging, 
  • gaan voor marktverbreding,
  • en staan garant voor kwaliteitsverbetering.

Dagtoerisme Limburg wil niet alleen de toerist aanspreken door het voeren van promotie, wil ook niet enkel de eigen markt verbreden en door middel van seizoensverlenging grotere bezoekerscijfers genereren maar wil vooral met het onderdeel kwaliteitsverbetering de ervaring van die bezoeker zo optimaal mogelijk laten zijn.